Op de beginpagina hebben we al de prachtige natuurgebieden genoemd die hier in de omgeving te vinden zijn. Afwisselende  landschappen maken het gebied erg bijzonder. Heuvels, weilanden, bossen, meren, rivieren en stranden. Het is allemaal te vinden tussen de Maas en de Waal.

Op 500 meter afstand bevindt zich het centrum van Groesbeek waar u leuke winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes kunt vinden. Verder zijn er 6 supermarkten in een straal van 500 tot 2000 meter.

Er zijn verschillende musea in de directe omgeving te vinden. Het Bevrijdingsmuseum, het Afrika museum en Museumpark Orientalis. Daarnaast heeft Nijmegen ook een ruim aanbod aan musea. 

De Canadese oorlogsbegraafplaats. Dit is de laatste rustplaats voor 2619 militairen die sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog, voornamelijk Canadezen , maar ook Engelsen, Australiërs en Belgen. 

Wilt u een heerlijk weekendje golfen, dan kunt u goed terecht bij de 45 volwaardige holes Golfbaan Rijk Van Nijmegen. 

Door het jaar heen zijn er verschillende (sport)evenementen,  zoals de Nederlandse wijnfeesten, de Vierdaagse, Tribute party, Koningsfeest, Terrasfeesten,  jaarlijkse herdenking Market Garden, Zevenheuvelenloop, Smartlappenfestival, verlichte halfvastenoptocht en vele georganiseerde wandel en fietstochten.

Voor de mountainbikers zijn er 4 uitgezette routes, veelal single tracks. De blauwe (omgeving Mook 17 km), de rode ( omgeving Nijmegen 15 km), de paarse ( omgeving Groesbeek 18 km) en de groene (omgeving Malden 10 km). De routes zijn ook te combineren. 

Groesbeek heeft verschillende wijngaarden. Het Nederlandse wijnbouwcentrum, Wijnhoeve de Colonjes, Wijngaard de Plack, Wijngaard van Ditzhuizen, Wijngaard Klein-Amerika en Wijnhoeve de Heikant.

Ieder jaar in september worden de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek georganiseerd. Verder zijn er ook wandel en fietsroutes langs de wijnvelden en kan men bij verschillende wijngaarden ook de wijn proeven of kopen. 

Het centrum van Nijmegen is in ongeveer 15 minuten te bereiken met de auto. Op 5 minuten loopafstand is er een bushalte, halte Zuidmolen.  Lijn 5 brengt  u rechtstreeks naar het centrum en treinstation van Nijmegen.

B&B Woudzicht ligt ongeveer 15 minuten van het Radboud UMC en 20 minuten van het Canisius Wilhelmina ziekenhuis. 

Op de volgende sites kunt u ook veel informatie vinden.

www.visitbergendal.com

www.wandeleninbergendal.nl

www.vvvbergendal.nl

www.visitnijmegen.com

www.tevoetonline.nl/nieuws/wandelen-in-ons-binnenste-buitenland